1.2.2024

Pomozte svým studentům budovat každodenní víru | 1 min

Pokud hledáte nový způsob, jak pomoci lidem, aby se více podobali Ježíši, zde je několik návrhů kroků, které můžete podniknout, abyste pomohli dětem/studentům budovat každodenní víru.

Pomozte svým studentům budovat každodenní víru | 1 min

Pokud hledáte nový způsob, jak pomoci lidem, aby se více podobali Ježíši, zde je několik návrhů kroků, které můžete podniknout, abyste pomohli dětem/studentům budovat každodenní víru:

 

⚡ Cvičení ve vašem programu

Jak by to vypadalo, kdybyste ve svém programu vyčlenili dvě až tři minuty na vedenou modlitbu? Možná by to mohlo být i 30 vteřin, kdy požádáte žáky základních škol, aby otevřeně hovořili s Bohem o svém týdnu nebo o něčem, co se děje doma. Nebo možná praktikujete 60 vteřin ticha po vašem zamyšlení/vyučování, abyste děti/studenty požádali, aby v tichosti přemýšleli o tom, o čem jste právě hovořili.

 

⚡Pomáhejte dětem a studentům budovat si návyky

Když praktikujeme modlitbu, můžeme se ujistit, že studenti chápou, že rytmus modlitby mohou praktikovat i doma. Nebo možná jde o to, naučit děti a dospívající metodu přemýšlení o Bibli, aby při čtení starověkých blízkovýchodních textů mohli kriticky přemýšlet o tom, jak se na ně vztahují, s využitím dovedností, které jste je naučili. Může to být i zdůrazňování důležitosti toho, aby si dali pauzu od YouTube, videoher, TikToku nebo technologií na pár minut každý týden (každý den pro nadprůměrně nadané) aby si odpočinuli a dokonce zažili ticho, kde mohou přemýšlet o Bohu.

 

⚡Zdůrazněte význam každodenní víry.

Chceme-li, aby nám to zůstalo, je třeba to důsledně zdůrazňovat. Všichni jsme slyšeli, že vize uniká. To je případ pomalého a soustavného procesu duchovní formace. Pokud si děti a studenti začnou osvojovat tuto vizi toho, co to znamená být následovníkem Ježíše, je možné, že za 20-30 let bude mít náš svět prospěch z generace lidí, kteří se budou podobat Ježíši více než mnoho generací před nimi.

Pokračujme v oslovování víry a budoucnosti dalších generací! 📣

Jak můžete nejlépe využít tento zdroj?

  1. Požádejte Ducha Svatého, aby vám dal moudrost a vhled, co z tohoto zdroje použít nebo aplikovat a jak. Pak to proveďte.
  2. Sdílejte tento zdroj s ostatními, o kterých si myslíte, že je toto povzbudí a vybaví.
  3. Přečtěte si tento zdroj s někým — partnerem, kamarády, týmem, dobrovolníky, studenty, rodiči, pastorem — a diskutujte o tom.
  4. Použijte tento zdroj k přípravě jednoho nebo více zamyšlení, kázání, seminářů, workshopů nebo lekce pro skupinku vaší mládeže nebo církve.

#orangeleaders #víraabudoucnost #duchovníformace #dalšígenerace #mladez #dorost

Původně zveřejněno na Orange Leaders

Photo by Ben White on Unsplash

Doporučené čtení

Víš o dalších zdrojích pro službu?

Máš know-how vedení mládeže, které funguje? Znáš materiály, které stojí za to? Sdílej je s námi.
Všechny zdroje, které tady najdeš jsou přidány na doporučení dalších vedoucích. Tak se poděl o ty své a pomoz ostatním mládežím v jejich rozvoji.

Přidat zdroje